Lep oktobrski dan smo izkoristili za zadnji letošnji izlet. Skupaj z uporabnicami in zaposlenimi iz Materinskega doma smo se odpravili v Riegersburg, Avstrijo, kjer smo obiskali čokoladnico Zotter.

V čokoladnici smo si  za začetek ogledali predstavitveni video film o čokoladi in podjetju Zotter, nato pa smo se podali na ogled s pokušino čokolade, kjer smo ves čas opazovali proizvodnjo čokolade. Pokušina čokolade je nedvomno največja prednost in atrakcija ogleda čokoladnice. Na začetku krožne poti skozi potovanja po tovarni, je vsak od nas prejel žlico, s katero smo nato ves čas okušali čokolado, katere je na voljo več kot 300 vrst,  in smo jo dejansko lahko pojedli koliko smo je zmožni pojesti. Po končanem ogledu smo se sprehodili skozi lepo urejen živalski vrt sredi doline z lepo naravo, z najrazličnejšimi vrstami živalmi, igrali za otroke, in točk za počivanje. Pred odhodom smo se ustavili še v trgovini Zotter, kjer je na voljo zelo pestra ponudba najrazličnejših vrst čokolad, nekatere izmed slastnih čokolad so šle tudi z nami domov.

Drugi del izleta smo nadaljevali v Murski Soboti, kjer so nas prijazno sprejeli v MenSani, medgeneracijskem središču, programu  kjer zagotavljajo prostor za družabništvo in skupnostne aktivnosti za različne skupine uporabnikov z možnostjo organiziranja različnih kulturnih in izobraževalnih dogodkov. V restavraciji Mensana so nas postregli z okusnim kosilom, kavico in posladkom. Za zaključek je sledil še ogled, ter predstavitev središča in vseh njihovih dejavnosti.