Napis

SLEDITE NAM NA SOCIALNIH OMREŽJIH

Ikona

SOCIO - VEČGENERACIJSKI CENTER

Javni zavod Socio je razširil svojo dejavnost z odprtjem Socio – Večgeneracijskega centra. Skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Dravinjske doline, Razvojno agencijo Kozjansko in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina, je zavod uspešno kandidiral na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropskega socialnega sklada ter si tako pridobil sredstva za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021.

 

Sam program ne deluje le lokalno, ampak tudi regionalno, kajti aktivnosti se dogajajo tudi pri partnerjih projekta in na terenu, zato so ga poleg Mestne občine Celje, podprle tudi občina Šentjur, občina Šmarje pri Jelšah, občina Dobje, občina Kozje, občina Bistrica ob Sotli, občina Rogatec, občina Podčetrtek, Rogaška Slatina, občina Slovenske Konjice in občina Zreče.

 

Prostori Socio – večgeneracijskega centra se nahajajo na Gosposki ulici 3. Vse aktivnosti, ki se izvajajo v programu so brezplačne in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin in preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost. Vrata centa so za posameznike in skupine odprta med 7. in 18. uro, od ponedeljka do petka, obiščejo pa nas lahko vsi, tako otroci, srednja generacija, kot starejši. Programi so namenjeni tako enostarševskim družinam, brezposelnim posameznikom, otrokom, ki so se znašli v različnih stiskah, otrokom s posebnimi potrebami, posameznikom z zdravstvenimi omejitvami, migrantskim in begunskim posameznikom. Posameznikom in skupinam so na razpolago poleg neformalnega druženja tudi različne motivacijske delavnice, delavnice osebnostne rasti, finančno opismenjevanje, ustvarjalno-kreativne delavnice, skupina za zdravo in aktivno staranje, skupina za obvladovanje stresa,skupina za doječe matere, skupina spoznaj svojo družino, podporna skupina za migrantske otroke in mladostnike, individualno terapevtsko svetovanje, različna predavanja, kuharske delavnice, tečaji tujih jezikov, računalniški tečaji, počitniške aktivnosti za otroke, športne in kulturne aktivnosti itd.

 

Pri razreševanju težav s katerimi se soočajo starostniki, srednja generacija, kot tudi otroci, je potrebno sodelovanje z drugimi organizacijami, vrtci, šolami, zdravstvenimi sistemi, pravosodjem, ter ostalimi sistemi socialnega varstva. Socio VGC deluje kot informacijska točka, ki povezuje različne javne in nevladne organizacije, socialna podjetja, ne le v mestu Celje, ampak v celotni geografski regiji. Poudarek v programu namenjamo tudi sodelovanju s partnerji in zadovoljevanju potreb ranljivih ciljnih skupin, ki prihajajo iz različnih geografskih enot, bolj oddaljenih in manj razvitih od ponudbe storitev samega mestnega središča, kjer so se odprle manjše enote večgeneracijskega centra, ki delujejo kot informacijske, svetovalne, izobraževalne točke v tisti regiji. Tako je tudi uporabnikom izven Celja na razpolago veliko storitev, ki se izvajajo v matičnem Socio – večgeneracijskem centru.

KJE SE NAHAJMO

KONTAKT

Gosposka ulica 3

3000 Celje

Telefon: 05 917 64 25

Mobitel: 051 222 966

Email: info@socio-rcmd.si

tel: 03 492 59 40

Skoči do osrednje vsebine