Novice

HRASTNIČANA IGRALA NOGOMET NA SVETOVNEM PRVENSTVU V MEHIKI 2018

Na svetovno prvenstvo brezdomcev v nogometu se je v Mexico odpravila ekipa desetih Slovencev, od tega dva Hrastničana. Selekcija le teh je bila prav posebna, le eden od njih je bil pravi brezdomec, drugi trenutno na socialki. V ekipo jih je povabil zavod Socio iz Celja za nagrado za trud v programu socialne aktivacije ranljivih skupin. Zavod je že od leta 2010 uradni partner svetovne organizacije Homeless World Cup. Direktorica zavoda Suzi Kvas je ekipo opisala kot srčno, prijazno in navdušujočo. Vsaj teden dni se je nogometna odprava počutila kot zmagovalci.
Žal je bilo prehitro konec, bili smo sanjska ekipa in zmagovalci prvenstva, kjer ni največja čast zlata medalja [to so prejeli Mehičani], temveč medalja za fair play,<< pravi napadalec Bojan Hribar, ki je nasprotnikom z vsega sveta zabil šestnajst golov. Vabljeni na nogometni potopisni večer z nogometnima zvezdama, v četrtek 11. aprila 2019, ob 18. uri, v Knjižnico Antona Sovreta Hrastnik;

About Socio - večgeneracijski center

Javni zavod Socio je razširil svojo dejavnost z odprtjem Socio – Večgeneracijskega centra. Skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Dravinjske doline, Razvojno agencijo Kozjansko in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina, je zavod uspešno kandidiral na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropskega socialnega sklada ter si tako pridobil sredstva za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021. Prostori Socio – večgeneracijskega centra se nahajajo na Gosposki ulici 3. Vse aktivnosti, ki se izvajajo v programu so brezplačne in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin in preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost. Vrata centa so za posameznike in skupine odprta med 7. in 18. uro, od ponedeljka do petka, obiščejo pa nas lahko vsi, tako otroci, srednja generacija, kot starejši. Programi so namenjeni tako enostarševskim družinam, brezposelnim posameznikom, otrokom, ki so se znašli v različnih stiskah, otrokom s posebnimi potrebami, posameznikom z zdravstvenimi omejitvami, migrantskim in begunskim posameznikom. Posameznikom in skupinam so na razpolago poleg neformalnega druženja tudi različne motivacijske delavnice, delavnice osebnostne rasti, finančno opismenjevanje, ustvarjalno-kreativne delavnice, skupina za zdravo in aktivno staranje, skupina za obvladovanje stresa,skupina za doječe matere, skupina spoznaj svojo družino, podporna skupina za migrantske otroke in mladostnike, individualno terapevtsko svetovanje, različna predavanja, kuharske delavnice, tečaji tujih jezikov, računalniški tečaji, počitniške aktivnosti za otroke, športne in kulturne aktivnosti itd.