Novice

OTVORITEV SVETOVNEGA PRVENSTVA V ULIČNEM NOGOMETU ZA BREZDOMCE V AMSTERDAMU

V soboto, 12. septembra je dopoldan v Amsterdamu potekala otvoritev Svetovnega prvenstva v uličnem nogometu za brezdomce. Slovenski udeleženci so s svojo opravo pritegnili pozornost z oblačili, ki jim jo je podaril Olimpijski komite Slovenije. Že peto leto zapored je Javni zavod Socio tisti, ki vodi projekt in organizira, da je lahko Slovenija ena izmed 48 držav, ki letos sodelujejo v Amsterdamu.
Prvenstvo je s strelom na gol odprl nizozemski kralj Viljem Aleksander, nato pa je sledila prva tekma domačinov. Otvoritve sta se udeležila tudi veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem Roman Kirn s soprogo, ki sta pozdravila celotno slovensko reprezentanco in si ogledala njihovo prvo tekmo proti Costa Rici. Pozdravit pa nas je prisel tudi bivsi poslanec v DZS-ju Vito Rozej.
V večernih urah je potekala še ena otvoritev prvenstva, ki pa je bila slovesna in na kateri so sodelovali znani nizozemski glasbeniki.
Med drugimi je slovensko reprezentanco podprl igralec Colin Farrell.
Slovenska reprezentanca igra v skupini D, kjer so še Costa Rica, Češka, Indonezija, Italija in Kanada.
Prvenstvo se bo zaključilo v soboto, 19. septembra.

Colin-Farrell

IMG_0923

IMG_0975

IMG_1033

IMG_3347

Otvoritev

Otvoritev1

Otvoritev2

Otvoritev3

Slovenska-reprezentanca

Veleposlanik-in-slovenska-odprava

About Socio - večgeneracijski center

Javni zavod Socio je razširil svojo dejavnost z odprtjem Socio – Večgeneracijskega centra. Skupaj s partnerji: Mladinskim centrom Dravinjske doline, Razvojno agencijo Kozjansko in Ljudsko univerzo Rogaška Slatina, je zavod uspešno kandidiral na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropskega socialnega sklada ter si tako pridobil sredstva za izvajanje aktivnosti do konca leta 2021. Prostori Socio – večgeneracijskega centra se nahajajo na Gosposki ulici 3. Vse aktivnosti, ki se izvajajo v programu so brezplačne in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin in preprečevanju njihovega zdrsa v socialno izključenost. Vrata centa so za posameznike in skupine odprta med 7. in 18. uro, od ponedeljka do petka, obiščejo pa nas lahko vsi, tako otroci, srednja generacija, kot starejši. Programi so namenjeni tako enostarševskim družinam, brezposelnim posameznikom, otrokom, ki so se znašli v različnih stiskah, otrokom s posebnimi potrebami, posameznikom z zdravstvenimi omejitvami, migrantskim in begunskim posameznikom. Posameznikom in skupinam so na razpolago poleg neformalnega druženja tudi različne motivacijske delavnice, delavnice osebnostne rasti, finančno opismenjevanje, ustvarjalno-kreativne delavnice, skupina za zdravo in aktivno staranje, skupina za obvladovanje stresa,skupina za doječe matere, skupina spoznaj svojo družino, podporna skupina za migrantske otroke in mladostnike, individualno terapevtsko svetovanje, različna predavanja, kuharske delavnice, tečaji tujih jezikov, računalniški tečaji, počitniške aktivnosti za otroke, športne in kulturne aktivnosti itd.