Novice

OBISK DIJAKOV SREDNJE ŠOLE ZA LOGISTIKO IN STORITVENE DEJAVNOSTI CELJE

Vsako leto že tradicionalno z obiskom popestrijo mesec december dijaki Srednje šole za logistiko in storitvene dejavnosti Celje skupaj z ravnateljem Lupše Igorjem in profesorico Vuk Ireno.

V nagovoru, ki so jim ga pripravili stanovalci so se jim najprej zahvalili za obisk in njihov čas, ki ga delijo z nami in nadaljevali: «Nekaj vaših obrazov nam je že poznanih, tudi novih si bomo z veseljem zapomnili. Vi, naši dragi dijaki nosite v sebi to posebno noto, za katero smo prepričani, da kogar se boste v življenju dotaknili se ga boste zagotovo na način, da boste nanj naredili dober vtis. Tradicionalno že vsako leto pri nas, za seboj puščate izjemno sled.

Hvala draga profesorica gospa Irena Vouk, da nagovarjate ta mlada srca k dobrosrčnosti in velikodušnosti in v mar in v brigo ter k sočutju do naše ranljive populacije. Vsa vaša dobrodelna dejanja imajo visoko ceno. Pomagate pomoči potrebnim in s tem vzgajate mlada srca v ljudi, ki bodo premogli tudi etične vrednote, tega pa jih ne naučijo teorije v šolskih knjigah in tega jih ne naučite vi kot profesorica, ampak jih tega učite in jim to privzgojite vi kot človek in tako svojo moralo in svoje vrednote, kaj je dobro in kaj je prav, uspešno prenašate na njih, kar je lahko marsikomu za vzor. S svojim dejanjem neposredno vplivate tudi na starše teh dijakov, ki skupaj z njimi zberejo sredstva s katerimi nas obdarite, nam prisluhnite in ste preprosto z nami.

S prijetno zaigrano glasbo, ki so jo izvedli dijaki in katera nas je privabila k plesu, smo preživeli z njimi čudovito dopoldne.
Pred koncem njihovega obiska smo si vsi skupaj ogledali prenovljene prostore mansarde in novo pridobljene objekte pred Zavetiščem, ki so bili kupljeni z njihovimi zbranimi sredstvi zadnjih dveh let. Tudi letošnja sredstva bomo namenili izključno za potrebe naših stanovalcev.

Vsem skupaj želimo vse lepo v prihajajočem letu, veliko zdravja in uspehov v šoli, kot v osebnem življenju.